« Takaisin Peliporkkanan pelilistaan

Tietoja Peliporkkanasta

Tämä osio on tehty aikuisille - opettajille ja vanhemmille - avuksi opetuksellisen pelaamisen ja pelien ymmärtämiseksi.

Mikä ihmeen Peliporkkana?

Peliporkkana on suomalainen, ei-kaupallinen sivusto, joka tarjoaa ilmaiseksi opetuksellisia pelejä kouluun ja kotiin pelattavaksi. Peliporkkanan kattavana ajatuksena on tarjota pelejä, joita lapset (ja mikseivät aikuisetkin) aidosti haluavat pelata. Pelit ovat siis ensisijaisesti hauskoja, opetuksellisen sisällön seuraten sitä. Tällöin oppimistapahtuma syntyy positiivisen kokemuksen kautta, ilman useille opetuspeleille tavanomaista tehtäväkirjamaista pakkopullan tunnetta.

Sivusto on ei-kaupallinen, eli mainoksille tai lelukauppojen linkeille ei Peliporkkanassa ole sijaa. Pelejä saa pelata maksutta niin kouluissa kuin kotonakin. Peliporkkanan pelien kaupallinen käyttö on kielletty.

Kenelle sivusto on tarkoitettu?

Peliporkkana on kaikille pelaamisesta kiinnostuneille, kohderyhmäpainotuksen ollessa ala-astelaisissa. Pelejä voidaan pelata joko koulussa, esimerkiksi ryhmässä luokan kanssa, tai kotona joko vanhemman kanssa tai yksin. Kaikki pelit on suunniteltu sellaisiksi, että lapset voivat tutustua niihin yksinkin, joskin vanhempien apu, varsinkin ensimmäisillä kerroilla, on auttaa ja kannustaa lasta oppimiseen.

Peliporkkanan pelejä voidaan pelata myös smartboard-tyylisellä kosketusnäytöllä, ja osa peleistä on saatavilla mobiililaitteille ilmaiseksi sovelluskauppojen kautta.

Peliporkkanan pelit eivät koskaan

  • Sisällä mainoksia tai linkkejä muualle webiin
  • Kysy pelaajan yhteystietoja tai sähköpostiosoitetta
  • Sisällä väkivaltaa tai muuta lapsille sopimatonta materiaalia

Yhteystiedot

Peliporkkanan kaikkine peleineen on suunnitellut ja toteuttanut Markus Kuuranta. Mikäli sinulla on kysyttävää peleihin ja pelaamiseen liittyen, tai palautetta sivustosta tai sen peleistä, lähetä toki sähköpostia osoitteeseen palaute@peliporkkana.fi

FacebookPeliporkkana Facebookissa

 

Lue myös pelit ja pelaaminen